MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Expositie Vlissingen in perspectief

 

We waren er soms even stil van bij Stichting ROAT … Zo mooi en vaak ook ontroerend waren de vele kunstwerken die we ontvingen als reactie op onze oproep ‘Maak een kunstwerk over jouw lichtpunt in coronatijd’. Je kunt de kunstwerken vanaf nu zelf bewonderen in de etalage van het pand van de VOC, Lange Zelke 24. In overleg met de gemeente hebben we besloten de expositie zo veilig mogelijk te houden en telkens maar vier kunstwerken tegelijk te exposeren, zodat er niet teveel mensen voor de etalage staan. De vier kunstwerken blijven twee weken staan en worden daarna vervangen door de volgende vier kunstwerken. Stichting ROAT wil de mensen uit Vlissingen hartelijk bedanken voor hun mooie kunstwerken! VOC Vlissingen bedankt voor het beschikbaar stellen van jullie etalage.

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.