MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Huiskamerproject van Emergis

Doelstelling van de organisagtie

Het huiskamerproject van Emergis heeft als doel het zicht hebben op de cliënten van het huiskamerproject en hun problematiek en daarbij het kunnen ondersteunen en begeleiden van cliënten, bij het verminderen/stoppen van drugsgebruik.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

HKPD is een huiskamerproject voor drugsgebruikers in Vlissingen. HKPD is bedoeld voor mensen die langdurig harddrugs gebruiken. Het is een plek waar de cliënt naar binnen kan lopen en kan praten over de ervaringen met drugs, met hulpverleners of andere druggebruikers. HKPD biedt een methadonprogramma, een gebruikersruimte om drugs te gebruiken en antwoorden op vragen op het gebied van medische zorg, geld, wonen en dagbesteding.

Om gebruik te maken van HKPD moet de cliënt aan bepaalde eisen voldoen. De cliënt gebruikt harddrugs, heeft een geldig legitimatiebewijs, staat ingeschreven in een gemeente op Walcheren en heeft een zorgverzekering. Daarnaast heeft de cliënt een verwijzing van de huisarts nodig. De verslavingsarts bij de medische dienst beoordeelt of de cliënt in aanmerking komt voor een behandeling binnen het HKPD. De verpleegkundige doet de eerste screening en neemt een urinecontrole af. Daarna is er een gesprek met de verslavingsarts. Deze bepaalt hoeveel methadon de cliënt nodig heeft en volgt de behandeling. Vervolgens vindt er een afspraak met een van de maatschappelijk werkers plaats. Samen wordt er een behandelplan opgesteld. Wanneer een bewoner van OostSouburg voldoet aan de eisen van HKPD, is het mogelijk om in een veilige omgeving drugs te gebruiken. De eisen van het HKPD staan hierboven benoemd. Daarnaast kan de bewoner begeleid worden tijdens de behandeling. Andere organisaties kunnen drugsgebruikers doorsturen naar het HKPD. Er kan dan gekeken worden of deze mensen in aanmerking komen voor het huiskamerproject.

Contactgegevens

Adres:
Dokter Stavermanstraat 59
4382 LE Vlissingen
Telefoon: 0118 – 419 916
Website: www.emergis.nl/ik-zoek-hulp/verslaving/ik-wil-op-een-veilige-manier-drugsgebruiken/huiskamerproject/

 

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.