MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Digitale Huiswerkbegeleiding

Sommige ouders hebben moeite om hun kinderen te helpen met het maken van huiswerk. Ouders beschikken niet altijd over de mogelijkheden om hun eigen kinderen te ondersteunen. Op initiatief van een 2e jaar student vanuit de HZ, Ayten Demirdag, is het project huiswerkondersteuning op 22 maart 2020 gestart onder de koepel van Stichting ROAT. Stichting ROAT is een welzijnsorganisatie in Vlissingen, die actief is binnen het sociale domein.

Doel

Door middel van deze huiswerkbegeleiding is er extra individuele aandacht voor kwetsbare leerlingen. De begeleiding helpt om leerachterstand te voorkomen.

Voor wie?

Soms lukt het op school niet zo goed. Ondanks veel ijver en inzet op school blijven de resultaten achter. Dan is extra hulp fijn! ‘Digitale huiswerkondersteuning’ biedt een uitkomst voor basis- en voortgezet onderwijs. De huiswerkbegeleiding wordt ingezet voor kwetsbare kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs en leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs.

Hoe werkt het?

Nadat je je GRATIS hebt aangemeld wordt er binnen het bestand gezocht naar een ‘match’ met één van de ingeschreven HBO-studenten die persoonlijke begeleiding op maat kan bieden. Per leerling zijn er 3 contactmomenten per week, wat ongeveer neer komt op 5 uur per week begeleiding.

Aanmelden als leerling of als begeleider

We zijn dan ook op zoek naar kinderen of leerlingen die in aanmerking willen komen voor dit project. Daarnaast zijn we op zoek naar eerste jaar studenten die het leuk vinden om als vrijwilliger leerlingen individueel te begeleiden. Ben je geïnteresseerd? Neem contact op met:

Ayten Demirdag , initiatiefneemster

Tel. 06 18597357

Email AytenDemirdag@outlook.com

 

Ted Nijssen, teamleider Stichting ROAT                                               

Tel. 06 23297915                                                                           

Email t.nijssen@stichtingroat.com

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.