MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Dierenvoedselbank Walcheren

Wat doet de organisatie?

Stichting Dierenvoedselbank Walcheren vindt dat huisdieren niet de dupe mogen worden van de financiële situatie van hun baasjes. De financiële situatie -hoe de mensen ook daarin zijn terecht zijn gekomen- mag nooit de reden zijn dat mensen gedwongen afscheid moeten nemen van hun geliefde huisdier. Stichting Dierenvoedselbank Walcheren helpt deze mensen door het verstrekken van een deel van het voer voor de dieren. Een baasje kan in aanmerking komen voor ondersteuning van de Dierenvoedselbank: – als hij of zij al ondersteuning krijgt van de voedselbank of van een andere erkende instantie (Orionis, Porthos, MWW, Emergis, UWV, bewindvoerder) en dit kan aantonen door middel van de stempel van de betreffende instantie op het aanvraagformulier. – Het baasje moet woonachtig zijn in de gemeente Veere, Middelburg of Vlissingen.

Doelstelling

Stichting Dierenvoedselbank Walcheren heeft ten doel :
o Ondersteuning bieden aan het welzijn van dieren woonachtig bij minima
o Ondersteuning bieden aan de zorg van dieren.

Mogelijk belang voor Vlissingen en andere organisaties

De dierenvoedselbank zet zich in voor mensen die bijvoorbeeld door ontslag of ziekte hun baan verliezen en daar door in financiële problemen komen. Deze dierenvoedselbank probeert de minima te helpen om zo te voorkomen dat men hun geliefde huisdier moet afstaan waar ze vaak al jaren plezier en steun aan hebben

Contactgegevens

Adres: Aagje Dekenstraat 87, Vlissingen (na afspraak)
Telefoon: aanmelden via verwijsbrief E-mail: bestuur@dierenvoedselbankwalcheren.nl
Website: www.dierenvoedselbankwalcheren.nl

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.