MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

Buurtbemiddeling Walcheren

Doelstelling van de organisagtie

Buurtbemiddeling geeft een vorm van onpartijdige ondersteuning bij het oplossen van conflicten binnen een buurt en streeft naar een situatie waarin buren en buurtbewoners prettig met elkaar samenleven. Buurtbemiddeling is een kosteloze dienst waar alle inwoners van Walcheren gebruik van kunnen maken.

Buurtbemiddeling Walcheren is een gezamenlijk initiatief van Stichting Welzijn Middelburg, de woningbouwcorporaties, gemeenten en Politie Zeeland.

Het mogelijk belang voor Vlissingen

Indien er problemen bestaan tussen buren of buurtbewoners, kan Buurtbemiddeling Walcheren hulp bieden op diverse manieren om conflicten zo snel mogelijk op te lossen en hiermee de leefbaarheid in de buurt te bevorderen.

Er kan contact opgenomen worden met Buurtbemiddeling, waarbij de situatie wordt besproken met de coördinator. De coördinator zorgt voor bemiddeling of bespreekt alternatieven. Vaak komen hierna twee ervaren en deskundige bemiddelaars bij beide personen op bezoek. Als beide partijen ermee instemmen, wordt er daarna een bemiddelingsgesprek gehouden en begeleid door deze bemiddelaars op neutraal terrein.

Het is mogelijk voor andere organisaties om door te verwijzen naar Buurtbemiddeling, bijv. voor scholen, wooncorporaties of maatschappelijk werkers. Buurtbewoners kunnen ook zelf contact opnemen met Buurtbemiddeling.

Contactgegevens

Adres:
Sint Sebastiaanstraat 12
4331 PL Middelburg
E-mail: buurtbemiddeling@welzijnmiddelburg.nl
Contactpersoon: Dianne Hoogstrate Telefoon: 0118-727025
Website: www.welzijnmiddelburg.nl/buurtbemiddeling/informatie-over-buurtbemiddeling

 

Onze initatieven – Vlissingen Breed

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.