MijnVlissingen

Vlissingers voor elkaar

Oost-Souburg

Ritthem

Middengebied

Binnenstad

Paauwenburg

Groot-Lammerenburg

ANBO

 

Wat doet de organisatie?

ANBO is een kennis- en adviescentrum meet veel informatie over de onderwerpen inkomen, gezondheid en wonen. Er wordt gericht op senioren, maar ANBO staat ook open voor andere generaties. ANBO is dus een belangenbehartiger die voor gedeelde belangen staat. Met kennis en kunde adviseren ze politici en beleidsmakers. Er wordt bijvoorbeeld gericht op de veranderingen in de zorg, langer zelfstandig thuis wonen en het nieuwe pensioenstelsel. Tevens participeert ANBO ook in de pensioenfondsen. ANBO neemt deel aan een flink aantal overlegorganen op de terreinen inkomen, gezondheid en wonen. Denk aan het maatschappelijk overleg banken, overleg met De Nederlandsche Bank, verschillende ministeries en met brancheorganisaties (ANBO, 2017).

 

Doelstelling

Het zo goed mogelijk hulp/ advies leveren op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen.

 

Mogelijk belang voor Vlissingen en andere organisaties

Andere organisaties kunnen senioren voor advies/ hulp naar het ANBO doorverwijzen. Ook kunnen de burgers van het Middengebied zelf naar het ANBO gaan wanneer nodig.

Contactgegevens

Telefoonnummer: 0348-466690 (Regio Zuidwest)

E-mail: info@anbo.nl

Website: www.anbo.nl

Heb je een leuk idee voor Vlissingen?

Laat het ons weten!

Oost-Souburg

Een dorp en kern waar de meeste inwoners van Vlissingen wonen. De omgeving heeft leuke winkels, sociale voorzieningen, scholen en wijkcentra. Het dorp bestaat uit de buurten Kern Oost-Souburg, Zeewijksingel, Groot-Abeele, Schoonenburg en Molenweg en omgeving. Woon jij in Oost-Souburg en wil je meer weten over Oost-Souburg op sociaal en maatschappelijk vlak, dan ben je hier op het juiste adres! Alles over Oost-Souburg  

Middengebied

In het hart van de gemeente ligt de wijk Middengebied. Het is een groot gebied met veel diversiteit in de samenstelling van de wijkbevolking. Er wonen ruim 10.000 mensen, bijna een kwart van alle Vlissingers. Lees alles over het Middengebied.  

Binnenstad

Deze pagina is nog in constructie

Paauwenburg

In de wijk Paauwenburg wonen circa 5.700 mensen in 2.640 huishoudens. De samenstelling is overwegend autochtoon, ca. 25% is van allochtone afkomst. De wijk is gesitueerd aan de westkant van Vlissingen in de nabijheid van strand en zee, gebouwd vanaf halverwege de jaren 60. Lees meer over Paauwenburg.

Groot-Lammerenburg

Bossenburgh, Rosenburg, Lammerenburg, Westerzicht, Papegaaienburg en West-Souburg: ruim wonen aan de rand van de stad. Een wijk met meerdere gezichten. Lees alles over Groot-Lammerenburg.